Klein Grond BezitLandarbeidersvereniging Dirksland
 

Van de voorzitter - Diana van Oostende

Eindelijk is het lente, de klok is een uur vooruit gezet, en op het moment van schrijven schijnt de zon zelfs lekker. We hopen dan ook dat april niet in het water valt en een ieder weer lekker aan de slag kan op de tuin!
Ook figuurlijk lijkt het wel lente. We zijn van de coronamaatregelen af en kunnen we weer vrijuit ademhalen, zonder beperkende mondkapjes. Ook onze bedrijven in horeca, evenementen en cultuur krijgen weer frisse lucht en beginnen op te leven. Wat wil je nog meer?
We kunnen terug kijken op een geslaagde Ledenvergadering met een wisseling in het bestuur. Verderop in de nieuwsbrief zal een ieder die nieuw is zich voorstellen. 

In principe ben ik een oude bekende, Diana van Oostende, voorheen ook voorzitter geweest, alleen toen met een andere achternaam. Voor de nieuwe leden, stel ik me in het kort even voor! Ik ben 52 jaar en gehuwd. Dagelijks verzorgen wij de eenden, kippen en ganzen. Mijn tuinen liggen op A, halverwege de middendreef. Vooral de witte Indische loopeenden vallen op. Van elke kleur heb ik er wel een. Elke ochtend van 6 tot 9 en elke middag van half 2 tot soms 5 uur zijn we aan het mest ruimen en schoon water geven.

Alle dieren worden goed verzorgd, geënt en 2x per jaar ontwormd. Dit gaat het hele jaar door met regen en zonneschijn, het maakt niet uit wat voor dag. Iedere dag vroeg op pad en voordat we beginnen doen we alle drie de hekpoorten op de complexen van slot.

Trots op mijn hobby en op de nieuwe samenstelling van het bestuur!
Drie dames hebben een positie gekregen; een secretaris, een voorzitter en een vrolijk lid. Daan, Joop en Arie doen de klusjes op de percelen,
en de penningmeester houdt de vereniging gezond. Een sterke en veelzijdige combinatie dat kun je wel zeggen.
Wij wensen u veel leesplezier toe, en een gezond en plezierig tuinjaar!

Diana van Oostende

Nieuwe bestuursleden stellen zich voor: